Viisipuu logo

Täyden palvelun metsätoimisto

Tarjouspyyntö

Nyt on hyvä aika tilata metsäsuunnitelma

Nyt on hyvä aika tilata metsäsuunnitelma. Metsäsuunnitelma on metsäomistajan tärkein työväline. Metsäsuunnitelmaa varten metsä inventoidaan huolella kiertäen kaikki kuviot kokonaan. Jokaiselle kuviolle tehdään hoito- ja hakkuusuunnitelma kymmeneksi vuodeksi.

Jos tyydyt metsäkeskuksen metsään.fi tiedotteeseen, et voi olla koskaan varma kuviotietojen oikeellisuudesta ja kuvioiden rajauksesta. Osalla tiloista ne pitävät kohtuullisesti paikkaansa, mutta usein niissä on myös väärää tietoa.

Tulevaisuudessa ja osin jo nyt puukaupat ja hoitotöiden tilaaminen tapahtuu verkossa joko mobiilina tai tietokoneella. Tällöin puumäärät ja hoitotarpeet otetaan metsään.fi- palvelusta. Jos siellä on ainoastaan metsäkeskuksen keräämää laserkeilaukseen ja simulointiin perustuvaa metsävaratietoa, saattaa kaupan määrät ja ajankohdat olla pahasti pielessä. Hoitotöiden osalta ongelmaksi muodostuu tietojen vanhuus. Ehdotettu toimenpide on jo saatettu tehdä tai on jo myöhässä.

Tilakohtainen metsäsuunnitelma on aina hintansa arvoinen. Se maksaa suunnilleen kuitupuumotin hinnan hehtaarille. Toisin sanoen, jos metsäsuunnitelman ansiosta metsäsi tuottaa yhden kuution enemmän kuitupuuta hehtaarille, on suunnitelma ollut ilmainen.